Ecostad biedt oplossingen voor milieu-ecologische problemen binnen grootstedelijke omgevingen.

 

Klimaatbestendige oplossingen om meer biodiversiteit in de stad te creëren door vergroening van de leefomgeving. Het tegengaan van de hoge CO2-stoot en daardoor de opwarming van de stad (het heat island-effect) te verminderen. En de stedelijke waterproblematiek op te lossen door het juiste water(her)gebruik en -beheer. Technische oplossingen waar Van der Tol al langer aan werkt met haar opdrachtgevers en samen duurzaam durft te doen.

 

Om deze oplossingen constructief te kunnen aanbieden werkt Van der Tol vanuit een integrale aanpak. Om stadsklimaatdeskundige Sandra Lenzholzer te citeren ; “De configuratie van de gebouwen, de breedte van straten en pleinen, de natuurlijke buffering van water, de plaatsing van bomen en groen... alles moet in gezamenlijke samenhangen worden bezien”.

Mini-Ecostad in Berkel en Rodenrijs

 

Onze integrale aanpak is terug te vinden in een mini-Ecostad in Berkel en Rodenrijs. Een referentieproject welke al meerdere jaren zijn successen telt en continue doorontwikkeld wordt met duurzame innovaties. Lees hier alles over deze mini-Ecostad. Wilt u meer weten over alle technische toepassingen, neemt u gerust contact op.

 

Stappen zetten in een integrale aanpak kan alleen door te participeren in samenwerking. Van der Tol werkt samen met onder andere de volgende partijen:
NL greenlabel, Cirkelstad, Leven op Daken, Co Green, De gezonde stad, Amsterdam Rainproof, Griffioen Wassenaar, De Vlinderstichting en Rooftop Revolution.

Uitgelichte projecten

Dakmoestuin Zuidpark

Dit grootste Urban Farming dak van Europa bevindt zich op het voormalig ...

Jubi-torens
Den Haag

Op drie dakniveaus van dit imposante gebouw, in de zeer complexe omgeving van ...

Stadhuis Nieuwegein

Op dit prachtige nieuw ontwikkelde stadhuis werden op twee niveau’s...

Meer projecten

Waterbeheer

Creatieve oplossingen voor waterproblematiek in de stad. Groen en water gaan hierbij hand in hand.
Lees verder

Biodiversiteit

Biodiversiteitontwikkeling ter bevordering van flora en fauna. De juiste mix met de juiste ingrediënten.
Lees verder

Urban heat

Groen is cruciaal om opwarming van de stad tegen te gaan. Duurzame integrale aanpak maakt het mogelijk.
Lees verder

Ecostad