Ik ga voor nul
opleverpunten.

FRED OVER DE TUINEN VAN HET PRINSES MAXIMA CENTRUM

Fred van Santen, (meewerkend) voorman:

“Die tuinen van het Prinses Maxima Centrum waren een technische en logistieke uitdaging”

“Op de foto sta ik trots bij het Prinses Maxima Centrum (PMC). Ik bent trots om meerdere redenen. Werken aan de tuinen van het PMC in Utrecht was een heel bijzondere ervaring. Het was namelijk een enorme logistieke uitdaging, omdat we onder andere in en rond een ziekenhuis ons werk deden én de materialen over het dak in de tuin gehesen moesten worden. Daarnaast kwam voor mij bij dit project alle opgedane ervaring van de voorgaande jaren samen. Het was erg leuk om te merken hoeveel ik in de afgelopen jaren heb geleerd op onze Van der Tol-projecten.”

Prindes Maxima Centrum

Extra motivatie
“En dan - los van het werktechnische, uitdagende aspect - hadden we, toen het gebouw in gebruik werd genomen, zicht op zieke kinderen en hun families. Daar moest ik persoonlijk erg aan wennen, zeker omdat ik zelf ook vader ben van vier kinderen. Op een bepaald moment heb ik de knop in mijn hoofd omgezet en ben ik het gaan gebruiken als extra motivatie.”

“Met als doel om mooie tuinen te realiseren, zodat het ziekenhuisverblijf voor de kinderen en hun familie misschien een beetje kan worden verzacht.”

“Dat vind ik overall ook het mooie aan dit vak. Je realiseert een tuin samen met je collega's, waar de eindgebruikers ontspannen gebruik van kunnen maken en kunnen genieten van een fijne groene omgeving.”

Maaiveld, dak en gevel
“Hele leuke bijkomstigheid bij Van der Tol is dat ik altijd werk aan ontzettend gave projecten die ik zelf ter plekke regel en aanstuur. Ik kom op heel bijzondere plekken: soms werk ik op het maaiveld, dan weer op het dak en een andere keer weer aan de gevel.”

“Wat voor mij het belangrijkste is: als voorman kan ik mijn eigen optimale invulling geven aan de organisatie van het werk. Want natuurlijk streef ik altijd, samen met mijn collega's, naar nul opleverpunten.”

“Over collega's gesproken: wij willen heel graag nog meer goeie collega's erbij in ons team. Dus ben je ook zo'n ‘vakfanaat’, dan ben je meer dan welkom!”

Prinses Maxima Centrum

Interessante vacatures

(Meewerkend) voorman

Als (meewerkend) voorman ben jij van de projectplanning en -uitvoering. Je maakt de werkplannen, levert de calculatiegegevens aan bij de projectleider en begeleidt je medewerkers, waarmee je makkelijk samenwerkt. Je ziet erop toe dat alles goed verloopt: je bewaakt de kosten, rapporteert over de voortgang en doet de projectadministratie. Is de klus geklaard? Dan zorg jij voor de oplevering en nacalculatie.

Lees verder

Projectleider aanleg

In je rol als projectleider draag jij de verantwoordelijkheid voor de aanleg van projecten. Je calculeert, offreert, adviseert, engineert en verzorgt de planning, werkvoorbereiding, uitvoeringstekeningen en -coördinatie. Ook commercieel en financieel hou je alles scherp in de gaten: je doet de follow-up van uitgebrachte offertes, de facturatie en projectadministratie. Als nummer-één-aanspreekpunt help je zowel je klanten als collega's graag op weg.

Lees verder

Collega's over werken bij Van der Tol

Gert-Jan

Gert-Jan over het project museum Boijmans Lees verder

Marcel

Marcel over de daktuinen op De Kwintijn Lees verder